2012. augusztus 21., kedd

Akció, dráma, romantika - mozihétvége

Ha hétvége, pláne, ha hosszú, akkor mozihétvégét tartok (legalábbis próbálok, most sikerült is). 48 órán belül öt filmet néztem meg, ebből kettőt moziban.

A friss és ropogós Total Recall (2012) volt az első a listán, rögtön premier után, péntek este néztük meg a barátokkal - borzasztóan sajnálom rá azt a mozijegyet! Maga a sztori, vagy ha úgy tetszik, az a dilemma, amire építették a filmet, az egy kifejezetten érdekes dolog lett volna, ha nem idegesít fel a film már a főcím alatt: amikor megláttam, hogy itt Ausztrália és Anglia között a földmagon keresztül gyakorlatilag egy liftben utaznak az emberek, akkor már a plafonon voltam, hogy ekkora hülyeséget én nem akarok 2 órán keresztül nézni. Értem én, hogy sci-fi, de a földmagon keresztül utazni tudnak, a London külvárosát mérgező gázokat semlegesíteni meg nem? Köszi.

Másnap gondoltam egy merészet és megnéztem az egyik kedvenc filmemet a The Prestige (2006) c. Nolan remeket. Az ötlet onnan jött, hogy a fiúk egy ideje Nolanről és a most megjelent Blu-Ray gyűjteményről beszéltek, és ennyi csacsogás után az ember kedvet kap a mozizáshoz.

Filmek területén számos gyenge pontom van, ezek közé tartozik Scarlett Johansson, Hugh Jackman, Christian Bale és olykor Michael Caine is - ők pedig mind szerepelnek ebben a filmben. Nem is értem, hogy miért nem nézem gyakrabban. Bale és Jackman két, egymással folyton versengő bűvészt alakítanak, akik a tökéletes mutatvány bemutatásáért semmitől sem riadnak vissza. Együtt kezdik a pályát, együtt nőnek fel, majd Bale hibája miatt Jackman felesége egy mutatvány közben meghal és ezzel kezdetét veszi a két bűvész közötti rivalizálás és bosszúhadjárat. Nem tudok ennél többet írni róla anélkül, hogy ne másolnám a DVD ajánlóját vagy kapnék bele a sztoriba. Az IMDb szerint dráma és thriller egyben, a TOP 250 film 67. helyén foglal helyet.


Ezzel egy időben készült egyébként egy hasonló témájú film Edward Norton és Jessica Biel főszereplésével is The Illusionist címmel, de az nem ennyire jól sikerült darab.

Az volt nagy tervem, hogy megnézem aznap még az Eredetet is (szégyenszemre még nem láttam), de Nolan helyett inkább Christian Bale egy másik filmjét, The Machinist (2004) c. dráma-thrillert néztem. Bevallom, olyan rendkívül indokok vezéreltek, mint az origo filmklub egyik összeállításában szereplő, csontsoványra fogyott Bale-ről készült kép. Ezt nekem látni kell. Ahogy írtam ezt a bekezdést, rájöttem, hogy ez a film külön posztot érdemel, így az ezzel kapcsolatos ömlengésemet később olvashatjátok.


Ezen estém kezembe-torrentkliensembe került még az Avengers (2012) újonnan megjelent DVD változata is, így muszáj volt azt megnéznem.

Az ötödik film a hétvégén pedig a L'amour dure trois ans (2012) című könnyed romantikus francia vígjáték volt, amiről még aznap este írtam pár sort.

Nincsenek megjegyzések: