2012. augusztus 13., hétfő

Ledobták a textilt - Magic Mike (2012)

Vasárnap délután gondoltam egyet, összeszedtem magam és elmentem megnézni a Magic Mike-ot.

Remekül szórakoztam, igazi, gátlástalan csajfilmet kaptam, a film első felét végig nevettem - az egész moziterem nagyokat derült az egyes jeleneteken, ráadásul nem csak azokon, ahol az izmos, félmeztelen pasik vonaglottak a színpadon, hanem a jól sikerült dialógusokon is.


A film addig működött igazán jól, amíg csak a sztriptízre, a csillogásra és a csábításra helyezték a hangsúlyt - volt ugyanis egy pont, ahol elkezdték belevinni a mélyen szántó tanmesét: szegény fiú nagy lehetőséget kapott, ám magával sodorta a durva, gonosz világ, belekeveredik egy nagy balhéba, ahonnan kimenti a hős lovag, aki igazából már nem is akar része lenni ennek a világnak, ráadásul a végén elnyeri a királylány kezét is.. Na, nem. Szerintem itt elcsúszott. Rémes nőszemély vagyok, de annyira jó volt az elején a férfi-revü, a kis újonc bénázása, Matthew McConaughey parádés játéka, Channing Tatum sármja, vagy a női főszereplő, Cody Horn karaktere, hogy onnantól engem nem kötött le a ráerőltetett, felszínes, következetlen konfliktus. Pontosabban lekötött volna, ha nem vetik el a sulykot az elején és nem az utolsó pillanatban próbálják behozni azt, amit a film első felében egyáltalán nem sikerült kifejteni. Kezdéskor kapunk egy erős popcorn mozit, amiből megpróbálnak drámát faragni. Sajnos az ennyire szépen csillogó férfitangák alkalmatlanok a nagy drámára, ettől függetlenül egy délutánt megért a film.

1 megjegyzés:

MoLac írta...

A rendezőből kiindulva az a vicces, hogy valószínűleg pont fordítva történt, a drámát akarta elmondani, aztán, részben a producerek, részben a sztármenedzserek nyomulása következtében felturbózták a popcorn-részt az eladhatóság jegyében - ami egyébként bejött (anyagi siker).