2012. október 10., szerda

Valóságshow

Van, hogy kell egy kis csend. Ha hiszed, ha nem, ha egy kicsit lecsavarod a zajt, ami körülvesz, sokkal jobban tudsz magadra koncentrálni. Néhány napja deaktiváltam a több, mint 3 éves, 12 500 tweetes Twitter accountomat és azóta egy kicsit nyugodtabb a világ, többet tudok magamra figyelni. Nem bántott senki, nem haragszom senkire, de azt a következtetést is levontam, hogy túlzottan nem is hiányzom - már azoknak, akik észrevették, hogy nem elérhető a fiókom.


Amikor kiesik valaki a közösségből, egy rövid hír, egy szenzáció erejéig érdekes, aztán pörög tovább a feed, repül tovább az élet és el is felejtődik az egész, visszasüpped mindenki az egyszerű információéhségbe. Úgy érzem, a közönség nagy része nem az emberekre, hanem az információra, a pletykákra éhes - realtime valóságshow a telefonon, ha egy szereplő kiesik, úgyis jön ez következő. Lehetetlen ennyi emberre figyelni.

Egy darabig nem leszek része a napi adásnak, de az én figyelmemet sem köti le, hogy egész nap up-to-date legyek. Hamar meg lehet szokni. Egész pihentető.

1 megjegyzés:

szg írta...

Nemtom, szabad kommentelni? (ha nem, torold lc.)

Erdekes az iras, en eddig nem gondoltam a "realtime valóságshow a telefonon" kifejezesre meg a twitterrel kapcsolatban, bar szerintem nem (feltetlenul) errol szol (nyilvan, errol is, ill. a "hasznalat modja" is egy kerdes).

Talan erdekes latni hogy hogy alakul masok elete (nem a "miteszek, macskakontent, napivicc, stb." kategoriaju postokra gondolok elsosorban), hanem hogy hogy elnek meg dolgokat, mit gondolnak a vilagrol, egy szituacioban mi a reakcio, stb.

De valoban, informacioforras is, anno pl. elobb tudtam meg, hogy kigyulladt a metro, mint az index.hu, mondtam egy peldat.

Sok embert kovetek ugy, h eletemben nem sok mindenkivel talalkoztam szemelyesen, egy twittertali nem sok, annyin sem voltam, de megis erdekes embereket, sok ertekes gondolatot "ismertem" meg itt, amelyeket - most gondolkodom erosen -, mas modon ilyen impulzusokat talan nem kaptam volna. Nemtom, tulertekelni sem kell.

Persze, jogos, nem kell mindig up-to-date-nek lenni, en is - akar tobb honapos - olvasasi szunetet is tartok neha, a vilag igy is megy tovabb, irt egyszer errol mas felhasznalo is.

Egyebkent - nekem feltunik - ha valaki, aki jokat ir, egyszer csak lelep (annak meg pl. orulok, ha valaki, aki (szerintem) jokat ir, de nagyon ritkan, az ir).