2012. december 24., hétfő

Homeland

A 2. évadzáró után kapcsolódtam be a Homeland-mániába, akkor kezdtem el nézni a legelső epizódot, most ért véget az utolsó. Elsőre megfogott. Néhány nap alatt kipörgettem mind a 24 részt és csak egyet tudok mondani: ha tehetitek, nézzétek. 24 órát töltöttem el vele, de még mindig nem egyértelmű, miről beszélünk - Claire Danes pedig egyszerűen fantasztikus.

A sztori dióhéjban: egy labilis, de munkájában kiváló CIA ügynök külföldi megbizatása során fülest kap arról, hogy egy hadifogságban lévő katona átállt az ellenséges oldalra. Évekkel később körbejárja a világot a hír, miszerint 8 év után kiszabadítottak egy hadifoglyot, aki hazatér Amerikába és bekerül a legfelsőbb körökbe. A kettő között van némi összefüggés.

Viszonylag sok nyomozós sorozatot nézek, ennek ellenére lekötött a Homeland. Váratlan, ugyanakkor teljesen ésszerű fordulatokkal van tele, egy percig nem lehet rajta unatkozni. Kb. minden további, a sztoriról szóló mondat spoiler lenne, így inkább csak annyit mondanék, hogy a Dexterrel egy kategória, 10/10.


Nincsenek megjegyzések: