2013. március 19., kedd

Filmajánló: La vie d'une autre (2012)

A francia filmek imádata című rovatunk következik.

A La vie d'une autre (2012) itthon Valaki más élete címmel ment talán néhány moziban és jelent meg DVD-n nem olyan régen. Most jutottam el odáig, hogy végre megnézzem, megérte.

A főszerepet Juliette Binoche játssza, aki egy 41. születésnapjára ébredő nőt, Marie-t alakítja - a gond ott van, hogy Marie 25 éves volt, amikor emlékei szerint legutóbb aludni ment egy bimbozó szerelem kezdetén. Az ébredés után látott fényképek alapján a szerelemből házasság, gyerek, majd küszöbön álló válás lett, a frissen kapott asszisztensi állásból pedig Eiffel-torony szomszédságában lévő lakást eredményező álomkarrier. Marie 3 nap alatt szembesül azzal, mivé lett az élete, mennyit változott és mennyire nem hasonlít 15 évvel ezelőtti önmagára.

A filmbe egyszerre próbáltak vicces és drámai elemeket belecsempézni, a vicces jelenetek nem sikerültek annyira jól, de ettől függetlenül kedves, jó hangulatú film. A történet szerintem piszkosul elgondolkodtató, az pedig, hogy nincs lezárva, azaz sosem derül ki, hogy a 40 éves nő élete siklott félre, vagy csak a 25 évesnek a jövőképe dereng fel, tovább csikorgatja a fogaskerekeket. Érdemes rászánni a délutánt/estét, mert rávilágít egy fontos dologra: lehet, hogy mindennap csak egy kicsit változol, de az hosszútávon jelentős változást is jelenthet. Nem feltétlenül a jó irányba.

A francia filmek imádata című rovatunkat hallották.

Nincsenek megjegyzések: