2013. március 11., hétfő

Lélekmunkák

Hosszú évekig csak tengődtem a világomban. Csináltam a dolgom, lavíroztam a nyakamba zúdoló jó és rossz dolgok között, próbáltam megtartani az egyensúlyt, kapaszkodtam a fűszálakba vagy épp elégedetten bámultam a világra. Jöttek-mentek a barátok, az élmények, olykor még a szerelmek is, de végeredményben egy széthulló gyerekkor közepén álltam egyedül és lövésem nem volt, merre tovább. Ennek az egész tengődésnek az első komoly döntésem vetett véget: elég volt, saját, önálló életem lesz. Ha ehhez dolgozni kell, akkor dolgozni kell, ha diákhitel, akkor diákhitel, de menni kell.

Megkezdődött a vesszőfutás az anyagi és egyéb kötelezettségekkel szemben. Nagyjából egy év kellett hozzá és győztesen kerültem ki: megálltam a két lábamon a nagyvilágban. Nem sokkal azután jött az inzulinrezisztencia, az évek alatt felhalmozódott feszültséget a testem egyszerre zúdította a nyakamba - "oké, oké, a kívülről már rendben van a dolog, most ideje magadra is figyelni!". Akkor kezdődött az igazi munka.

Mindig is érdekelt a lélek, az emberek igazi hajtóerőinek a megismerése. Amikor a szervezetem rávilágított arra, hogy ideje a saját lelkemmel is törődni, egy olyan úton indultam el, ami először piszkosul nehéz volt, azonban mostanra egy nagyon érdekes és gyümölcsöző ágát jelenti az életemnek. Amikor végre meghozod a döntést, hogy szembeszállsz a démonjaiddal, számos úton elindulhatsz, mehetsz pszichológushoz vagy pszichiáterhez, olvashatsz könyveket, beszélgethetsz emberekkel, feltépheted a régi sebeidet, elkezdheted kutatni a saját életed igazi értelmét vagy keresheted Istent, ami jól esik. Mindegyik úton elindultam és mára egy nagyon különleges elegy állt össze belőle az életemben.

Gyakorlatilag négy-öt forrás van, ahonnan ezekben a témákbann kapok inspiráló dolgot, elgondolkodtató mondatot: a Nyitott Akadémia pódiumai, a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom által szervezett Család és karrier? előadások, a pszichológia témájú könyvek kedvcsinálói, illetve a Hillsong London Budapesten eseményei.

2 megjegyzés:

zakkant írta...

Nagyon jó téma! Szerintem sokan kíváncsiak lesznek ezekre a postokra :) Köztük én is!

Andrea Badó írta...

Annyi jegyzetem van.. csak győzzem összerakni. :)