2015. január 1., csütörtök

2014

Egyedül töltöttem a szilveszter estét, szinte a fülem mellett robbant egy rakás tűzijáték vagy rakéta, vagy fene tudja, mi. A macska eddig az ágy alatt húzta meg magát, most, hogy végre elcsitultak a szomszédok, úgy döntött, csatlakozik hozzám a kanapén.

Egy barátom azt mondta ma, hogy neki nincsenek tervei 2015-re - azt válaszoltam, hogy én már nem is merek terveket szőni, annyira máshogy alakultak a dolgok, mint egy éve egy hasonló estén elképzeltem magamnak.

Ez az év ismét rengeteg utazással telt, olyan eseményekre és helyekre jutottam el, amelyek régóta a bakancslistámon voltak. A túra februárban a londoni Taylor Swift-koncerttel kezdődött, amire egyedül, a koncert napján reggel kimentem és másnap délután visszarepültem. Hatalmas élmény volt, profi, lenyűgöző show, minden fáradtságot megért. A márciusi Beyonce-koncertre is volt jegyem, de oda már nem jutottam el, mert a munka New Yorkba szólított - be kell vallanom, néha azért még bosszús vagyok emiatt, de azért nem jártam olyan rosszul (remélem, jövőre is jön Európába). :)

Háttérben Manhattan
Jártam egy pécsi-villányi bortúrán, illetve egy product owner tréningen, Stockholmban, ami gyönyörű, de itthoni viszonyokhoz képest iszonyatosan drága város. A nyár fénypontja, az amerikai utazás augusztusra esett - 2,5 hetet dolgoztam kint és a hétvégéken eljutottam két számomra fontos helyre: meglátogattam a Stanford Egyetemet illetve egy pár napra belevetettük magunkat a las vegasi forgatagba. Stanford hatalmas motivációt adott nekem, remélem, a következő néhány éven belül újra látom a bejáratot övező pálmafás sugárutat. Las Vegas szerintem hozzám hasonlóan minden kártyás álma, így hatalmas élmény volt az utazás. Kipróbáltam ugyan az élő pókert, de csak megerősödött a korábbi tapasztalat, mégpedig, hogy az ilyesmi nem nekem való. A kollégáim vegasi esküvője viszont felejthetetlen marad.

Ősszel egy konferencia volt soron, ezúttal Londonban, és közben elszöktünk egy estére és megnéztük a Wicked című darabot. Pár héttel később egy barátomat látogattam meg Amszterdamban. Csodás időt fogtam ki, a csatornán hajókázást minden turistának jó szívvel ajánlom. :)

Az utazások alatt rengeteg időm volt olvasni: túlteljesítettem a GoodReads kihívást és a kitűzött 30 helyett 34 könyvet olvastam el. Beleszerettem D. Tóth Kriszta és Steve Berry regényeibe, illetve két rövidke könyv tett rám nagy benyomást: az egyik Mittelholcz Dóra Tündérmese kis szépséghibával, a másik pedig Hosszú Katinka A magyar Iron Lady című könyve.

Lassan tradícióvá vált, hogy minden évben költözöm, most sem volt máshogy: 10. kerületi lakos lettem egy lakásban, ahol az én nevem szerepel a tulajdoni lapon. Valószínűleg az, hogy így már kb. 45 perc reggelente beérni az irodába, sokat dobott az olvasási szokásaimon.

Nincs újévi fogadalmam, egy dolgot szeretnék csak: helyesen felmérni, mi az, ami boldoggá tesz és csak azokra a dolgokra koncentrálni.

Boldog új évet!

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Na miután bepötyögtem a telómról sikerült eltüntetnem a megjegyzést, így ki kellett kelnem a kényelmes kis ágyikómból és kénytelen vagyok bekapcsolni a gépet hajnali 3-kor, mert holnap már elfelejteném amit írni szeretnék :)

Szóval először is nagyon szép év :) Másodszor pedig szerintem semmi baj nincs azzal, ha nem éred el a célokat, vagy közben más célokat tűzöl ki, megváltoznak a célok, mert ez csak annyit jelent, hogy a cél elérése közben rájössz, hogy van egy másik cél, ami neked fontosabb, mint az előző. Tehát így is megismered magad, rájössz, hogy mi az ami boldogabbá tesz, és mi az, ami kevésbé.

2015-re pedig hasonlóan élménydús évet kívánok :)