2015. július 14., kedd

Olvasónapló - Lena Dunham: Nem olyan csaj


Lena Dunhammel először a Csajok című sorozat kapcsán találkoztam. A sorozatról egy időben sokat beszéltek a kapcsolódó blogokon, de én pár rész után feladtam - képtelen voltam élvezni a sorozat számomra túl szarkasztikus és realista világát.

Dunham könyve sokban hasonlít a sorozatra: már az elejétől roppant zavarba ejtő, olvasás közben új éreztem, hogy túl sokat tudok meg egy olyan emberről, akit egyáltalán nem ismerek, ráaadásul olyan dolgokat, amiket talán magamról sem tudok. Már az első oldalaktól kezdve ez a kényelmetlen érzés kísért olvasás közben, de idővel teljesen beszippantott és izgalommal töltött el, hogy valaki más életébe ennyire belelátok. Dunham nem titkol el semmit: tapasztalatait az élet különböző területeire lebontva meséli el - olvashatunk a szexuális életéről, a gyerekkorától, a testével kapcsolatos tapasztalatairól, étkezési szokásairól, mentális küzdelmeiről és munkájáról is.

Egyszeri, nyári olvasmánynak tökéletes, de nagy életigazságok vagy tanulságok nincsenek benne, mindössze egy áttekintést ad egy megosztó személyiség életéről. Aki szereti az ilyesmit (én nem irtózik Lena Dunham stílusától), annak valószínűleg tetszeni fog.

Nincsenek megjegyzések: