2016. július 31., vasárnap

A mi alternatív esküvőnk - a szolgáltatók

Ahogy a korábbi bejegyzésben bemuttattam, az esküvőnk koránt sem a hagyományos mederben zajlott. A hivatalos szertartás külföldön zajlott, majd Budapesten külön ünnepeltünk a családdal és a barátokkal is.

Szerencsére találtunk olyan szolgáltatókat, akikkel mindezt görgülékenyen le tudtuk bonyolítani. Szerettük volna megkönnyíteni a dolgunkat és olyan szakemberekkel dolgozni, akikre szabadon rábízhatjuk magunkat - utólag azt tudom mondani, hogy ez tökéletesen sikerült. Ebben a posztban szeretném bemutatni a szolgáltatóinkat, hátha valaki épp megbízható partnereket keres. :)

Az előkészületek

Számomra a legfontosabb dolog az volt, hogy nagyon jó fotósunk legyen, akivel megtaláljuk a közös hangot és magas színvonalon is dolgozik. Nagy rajongója vagyok a Pillanart Facebook oldalának, így először náluk érdeklődtem - természetesen 4 hónapra előre esélyem sem lefoglalni onnan bárkit. Az egyik fotós azonban rendkívül segítőkészen ajánlott több másik fotóst is. Egyikükkel találkoztunk személyesen - a legnagyobb meglepetés itt ért minket, ugyanis a portfólióként hozott fotókönyv borítóján egy kolléganőm esküvői képe köszönött. Végül után mellette is döntöttünk: Tóth András készítette a képeinket a budapesti eseményeken, beleértve a jegyesfotózást is.

A gyűrűk terén nem keresgéltünk sokáig - a jegygyűrűm készítőjétől, a Feiltől vásároltuk meg a karikagyűrűket is.

A külföldi esküvő

A külföldi esküvő ötlete később jött, mint ahogy leszerveztük az amerikai nyaralásunkat, így a keretek és a lehetőségek viszonylag adottak voltak. Rövid tanakodás után a külföldi ceremóniát a The Little White Wedding Chapelben tartottuk, Las Vegasban, ahol a fotókat egy helyi magyar fotós, Redl-Nagy Zoltán készítette. Hatalmas segítség volt számunkra, hogy egy magyarul beszélő, a helyszínt jól ismerő szakembert találtunk. Zoltánhoz nagy szerencsével, egy ajánlás alapján jutottunk el.

A szertartáson viselt ruhám kiválasztásánál nagyon fontos szempont volt, hogy könnyen szállítható legyen, egyedül is fel tudjam venni és kényelmes legyen a várható hőségben is (végül a ceremónia napján 43 fok volt!). Ezen kritériumok alapján Kovács Erika készített nekem egy egyszerű, de nagyon elegáns menyasszonyi ruhát. Volt nagy meglepetés, amikor kiderült, hogy a ruha olyannyira helytakarékos, hogy össze lehet hajtani egy 20x10 centis csomaggá.

Helyi kapcsolatok hiányában a hajamat és a sminkemet én készítettem el magamnak. A hajamat egyszerűen csak behullámosítva kiengedtem, a sminkemhez pedig az itthon elkészített próbasminkem adta a mintát. A visszajelzések alapján mindkettő jól sikerült. :)


Ruha, haj, smink

Mivel itthon összesen 75 vendéget vártunk két eseményre (ebéd a családdal, buli a barátokkal), úgy döntöttünk, hogy komolyabban készülünk és kölcsönzünk nekem egy klasszikus menyasszonyi ruhát. A ruhát végül az Almássy Éva Szalonból választottam, a Max Chaoul egyik modelljét. Nagyon szép volt, de be kell vallanom, sokkal jobban éreztem magam az egyszerűbb ruhában. :)


Évek óta a Perényi Szalonba járok, így a hajam is ott készült. Sosem jártam még annyit fodrászhoz, mint ebben az időszakban: szinte hetente váltották egymást a festésre, próbahajra, igazításra kiírt időpontok. A sminken sokat gondolkodtam, végül a MAC Westendben készült el. A MAC szolgáltatásában benne van, hogy a smink elkészítésének árát le lehet, illetve le kell vásárolni az üzletben - mivel épp terveztem egy-két jobb minőségű termék beszerzését, ez nagyon kapóra jött. A próbasmink alatt elkészült sminket készítettem el magamnak külföldön, ami elég könnyű volt, mivel kaptam róla egy face chartot is.

Szertartás és ebéd

A budapesti események egy szűk, családi körben tartott ceremóniával és fogadással kezdődtek. Mivel a külföldi esküvő volt jogilag hivatalos, itthon már nem tarthattuk polgári esküvőt, templomit pedig nem szerettünk volna. Szerencsére ilyen esetekre létezik a szertartásvezetők intézménye, akik tökéletesen ismerik az esküvői szertartásokat és le is vezénylik őket. Mi is egy szertartásvezetőt hívtunk, aki egy hagyományos polgári szertartáshoz hasonló szertartást celebrált, azzal a különbséggel, hogy az eskü szövegét mi választottuk. Úgy éreztük, így igazán személyesre sikerült.

A ceremónia és család számára tartott fogadás a Robinson Étteremben volt. Több helyszínt is megnéztünk, végül teljesen beleszerettünk a Robinson teraszába, ahol igazi tóparti hangulat uralkodik, a háttérben a tóval, kacsákkal, szökőkutakkal. Az ebéd megrendelésekor választhattunk a fix menüsor, illetve egy szűkített étlap között. A szűkített étlap az étterem kínálatának azokat az elemeit tartalmazta, amiket rövid idő alatt, nagy tömegben is el tudnak készíteni, így ideálisak egy esküvőre, ahol azért tartani kell a menetrendet. Rövid megfontolás után a szűkített étlapos megoldást választottuk, amin a vendégek először meglepődtek, aztán mindenki örült neki, hogy szabadon válogathat.

Az ebéd után felszolgált tortát egy kedves barátunk testvére, Madar Zsófia sütötte. Zsófi nagyon tehetséges cukrász, csodálatos formatortákat készít, így amikor először felmerült az ötlet, hogy egy különlegesebb tortát szeretnénk a barátoknak szervezett bulira, azonnal rá gondoltunk.


A dekorációt, a csokromat illetve a köszönőajándéknak szánt virágdobozokat a Robinson Étterem dekorációs partnere, a Casa Provenza Virágszalon csapata készítette. Engem személyesen teljesen lenyűgőzött az a profizmus, ahogy a szalon tulajdonosa, Rozsondai Attila készült velünk az eseményre. Gyanítom, már több száz rendezvény van a háta mögött, így pontosan tudta, mire kell figyelni, mire lehet szükség és ezt a tudását megosztotta velünk. Mivel az étteremnek szorosan együttműködő partnere, teljesen rábíztuk magunkat a dekorációt illetően, hiszen pontosan tudja, mit lehet kihozni a helyszínből. Nem is csalódtunk, nagyon szép volt minden.

Az esküvő afterparty

A fogadás után a vendégek hazamentek, mi pedig mentünk tovább a barátoknak rendezett afterpartyra, amire a Spíler Shanghai Secret Barjában került sor. Ezen a helyszínen egy céges rendezvényen voltam először és nagyon megtetszett a hangulata. Itt is egy nagyon profi csapattal dolgozhattunk, az első vendégek érkezésétől kezdve gördülékenyen levezényelték az egész programot. Nekünk csak a barátainkkal kellett foglalkozni, ami hatalmas könnyedség volt.

A program itt is kifejezetten minimalista volt: a vendégfogadás után levetítettük a külföldi ceremóniáról készült videót, majd egy könnyed vacsorát követően felvágtuk a tortát.

Az este alatt a zenét a hely DJ-je szolgáltatta. A Spiler Shanghainak nagyon erős a stílusa, így nem igényelt komolyabb dekorációt. A Casa Provenza csapata ide csak pár szál virágot hozott az asztalokra, ami a kevesebb több elvét követve megadta az ünnepélyes hangulatot.

Bár nem tartottunk menyasszonytáncot vagy hasonlót, az afterpartyra volt egy piros csipke menyecskeruhám, amit szintén az Almássy Éva Szalonból kölcsönöztem.

Az esküvő összességében nagyon jól alakult és nagyon boldog voltam, hogy sikerült úgy alakítani, ahogy terveztünk - intim hangulatú külföldi szertartás és utána egy egyszerű, de elegánsan és szépen lebonyolított esküvő mindenki megelégedettségére.


A szolgáltatók listája 

Smink: MAC Westend
Menyasszonyi és menyecskeruha: Almássy Éva Esküvői Ruhaszalon
Menyasszonyi cipő: G. Westerleigh

Esküvői fotós, Budapest: Tóth András
Esküvői fotós, Las Vegas: Redl-Nagy Zoltán
Karikagyűrűk: Feil
Szertartásvezető: Szűcs Judit
Esküvői torta: Madar Zsófia

Dekoráció: Casa Provenza 

Nincsenek megjegyzések: